De omgeving waarin we wonen, werken en leven verandert de komende jaren drastisch door alle nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI). Dit event is er om jou als professional te inspireren, informeren en van praktische kennis en tools te voorzien over hoe AI werkt, wat anderen in verschillende sectoren al doen en hoe we door het gebruik van AI het wonen, werken en leven in Nederland kunnen verbeteren. Bereid je voor op de toekomst en pas op voor nieuwe gevaren die op de loer liggen.
Op het event Thuis in AI zullen 3 breakout sessies plaatsvinden. De eerste gaat over:
Digitale transformatie van wonen, werken en leven door middel van AI
- Wonen: Smart Homes: van gadgets naar geïntegreerde systemen
In deze breakout sessie verkennen we de evolutie van smart homes: van losse gadgets naar volledig geïntegreerde systemen die ons dagelijks leven en onze woonervaring fundamenteel veranderen.- Wat betekent deze ontwikkeling voor de vastgoedsector?
- Hoe kunnen vastgoedontwikkelaars, investeerders en woningcorporaties inspelen op de vraag naar woningen die niet alleen slim, maar ook naadloos verbonden zijn met AI en Internet of Things (IoT)?
- Werken: AI-gestuurde vastgoedexploitatie
Ontdek hoe je met AI komt tot een betere inrichting, bezetting en exploitatie van vastgoedobjecten zoals woningen, bedrijfsgebouwen en maatschappelijk vastgoed. Opbrengsten en rendementen nemen aantoonbaar toe. Met behulp van data analyse om beslissingen te ondersteunen, van strategische planning tot dagelijkse operationele taken. We bespreken concrete praktijkvoorbeelden, de voordelen van datagestuurde besluitvorming en de uitdagingen rondom adoptie en implementatie. - Leven: Smart Cities en de burger als dataproducent
In deze breakout sessie duiken we in de wereld van steden, waar technologie en data worden ingezet om stedelijke gebieden leefbaarder, duurzamer en efficiënter te maken. Een essentieel onderdeel hiervan is de rol van burgers als producenten van data. We verkennen hoe gegevens afkomstig van bijvoorbeeld mobiliteitsapps, sensoren en sociale platforms kunnen bijdragen aan betere stadsplanning, energiebeheer en publieke diensten.- Hoe kunnen publieke en private partijen samenwerken om deze data op een ethische en effectieve manier te gebruiken?
Programma
Op de eventpagina tref je het volledige programma aan.
Aanmelden
Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Meld je hier aan en neem gerust een collega mee.
De kosten van losse entree voor niet-leden bedragen €950 ex btw per persoon.