Van eenzaamheid naar verbondenheid

Bijna de helft van de volwassen Nederlanders (18 jaar en ouder) voelt zich eenzaam. Hiervan voelt drie op de tien Nederlanders zich matig eenzaam en meer dan een op de tien sterk eenzaam. Eenzaamheid komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, maar bij sterke eenzaamheid zijn er nauwelijks verschillen. Wat kunnen wij hieraan doen?

Commissie Wonen

Een thuis voor iedereen in 2030 is het doel van GemeentenNL. Dat is mogelijk als bewoners vitaal, verbonden en financieel veilig zijn in hun wijken en woningen. Met onze Commissie Wonen willen we zorgen voor meer thuizen en daarom ook voor minder eenzamen.

Pijnpunt

Een van de speerpunten van de Commissie Wonen van GemeentenNL is verbondenheid versus eenzaamheid. We laten van de belangrijkste pijnpunten zien waar de aanpak goed gaat of juist niet goed gaat. Dat doen we door te vertellen, beschrijven, visualiseren, aanpakken of bekendmaken van individuele verhalen die representatief zijn voor de belangrijkste problemen in heel Nederland. Dus verhalen en best cases over de aandachtspunten in relatie tot wonen op het gebied van eenzaamheid.

Praktijkvoorbeeld

Om de gezamenlijke missie te bereiken: ‘een thuis voor iedereen in 2030  hebben we ook jouw hulp nodig bij de aanpak van eenzaamheid. Hoe kunnen we met zijn allen eenzaamheid ombouwen naar verbondenheid? Wat zijn jouw ideeën of kun je misschien een project beschrijven van een succesvolle aanpak? Stuur je suggestie of aanpak per e-mail naar de Commissie Wonen en je krijgt binnen een dag een reactie. Alvast dank namens iedereen die in stilte op je rekent.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →